maandag 18 januari 2010

Tobago

We genieten nog heerlijk hier in Store Bay, Tobago. Het weer is hier veel bestendiger dan in Charlotville, waar het toch wel elke dag 1 of 2 keer flink regende. Hier nog geen druppel gehad. Het zonnetje schijnt volop, maar er staat overdag gelukkig aardig wat wind bij die voor de noodzakelijke verkoeling zorgt. 's-Avonds gaat de wind wat liggen en dan wordt het heerlijk rustig, met tot een uur of elf een bandje op de achtergrond voor wat muzikale omlijsting.
Na ons avontuurtje gisteren met de bijboot om te gaan snorkelen, en waarbij we flink wat water over kregen van de golven rondom Pigeon Point, hadden we nu het plan opgevat om met een glass-bottom boat het rif te gaan bekijken.
Glass-bottom boat.....hmmmm. Je stelt je er iets bij voor, maar in de praktijk blijkt het dan toch weer een beetje tegen te vallen. Denk aan een paar houten latten, 3 glazen platen en je knutselt er een soort van kubus van. Dak erop, motor er achter, glass-bottom boat klaar! Met LEGO bouw je meer, leuker en steviger! Maar goed, we werden wel bij onze eigen boot opgehaald en dat was natuurlijk wel een mooi gezicht.En de mensen waren vriendelijk. Daarna kon je dus door die glazen platen naar de bodem kijken, mits het niet lekte. Het rif schijnt het 3de mooiste rif van de wereld te zijn (OH?). Weinig kleur, maar we hebben ons laten vertellen dat hoe dieper je zit, (duikt) hoe kleurrijker het is/wordt. We konden ook nog wat snorkelen, maar er stonden zoveel golven dat het een uiterst moeilijk iets bleek te zijn. Voor de kinderen al helemaal een no-go en dat eindigde voor ons weer in huilen en jammeren, waardoor ons tochtje toch ook minder leuk werd. Al met al een behoorlijke tegenvaller. Verder was het voor Baaf ( en voor mij ook wel een beetje) een verdrietige dag, want de kanjer "Hammie de hamster" is gisteren doodgegaan. We zijn ervan overtuigd dat hij een goed hamsterleventje heeft gehad! Toch blijken het wel verdrietige dingen te zijn, die ook wel weer een plekje krijgen in een kinderleventje. Vandaag zijn we weer dapper met school begonnen. Floris is druk met toetsen. We zijn ook weer een zwembroek verloren, broek nummer 100, pffffffft en zie maar weer eens een nieuwe op de kop te kunnen tikken! Onze hoop ligt op Grenada. Het zal wel weer wat worden! Vanmiddag nog een keer snorkelen boven een van de mooiste riffen (hahahahahaha) met wat wel gezegd moet worden, een supermooi zandstrand. Een van de mooiste stranden van, ja ja, hoe vaak zullen we dat nog horen? Maar mooi is het wel, erg mooi zelfs. En nogmaals, het is echt super om op Tobago te mogen beginnen want we hebben al wel mooie dingen gezien!

2 opmerkingen:

Unknown zei

Ach Hammie..... Er blijven leuke herinneringen aan Hammie over!
Het blijft verdrietig als er een klein vriendje dood gaat....
Liefs Do.

Unknown zei

Maar er is ook goed nieuws: onze Hammie de Hamster (gaat wellicht ook mee op ons Rondje Atlantic op de Abel T! Leeft jullie Hammie misschien nog een beetje voort in de ziel van onze Hammie... Groet vanuit een koud Enschede, familie De Mol