vrijdag 22 januari 2010

Grenada, Spice Island

Prickly Bay is leuk en mooi. En zoals met alles, als je er wat langer zit, leer je het wat beter kennen en blijkt het allemaal even mooi te zijn. Daniel was gistermiddag druk aan het klussen en van de chandler is het niet meer gekomen. Helaas voor Daan, want daar verheugt hij zich al dagen op! Ik ben met de kindjes 's middags na school naar een prive strandje geweest en mocht daar helemaal gratis en voor niets op een zonnebedje liggen! Wowie, das lekker! Al gauw voegden zich daar de Waterman en de Rebel en ook Daniel aan toe en hadden wij een gezellige borrel op het strand. De zilvermeeuw kwam ook nog aangevlogen. De Waterman staat trouwens op de kant. Zij hebben schade aan hun beide roeren, hun zwaard en hun boeg. Dit klusje kan weleens 2 weken gaan duren. Inmiddels is de Zilvermeeuw weer doorgegaan.
Vandaag zijn we op stap geweest met de Watermannen en de Rebellen. We hebben een taxibusje gehuurd inclusief een hele aardige chauffeur Jimmy, met een geweldige aanstekende lach! Fantastisch! Voor mijn gevoel hebben we het hele eiland gezien en als ik door de foto's scrol, hebben we vandaag echt veel gezien! Grenada is het eiland van de specerijen. Nootmuskaat en de cacao-boon. St. George is de hoofdstad, maar daar is niet zo heel veel aan. We zijn er vandaag doorheen gereden, maar dan heb je het ook wel gezien. Eerst zijn we naar de Concord Waterfalls gereden. Een super klein watervallentje, maar als je wilde mocht je er wel in zwemmen. Tegen betaling uiteraard. Daarna naar memorial Leapers Hill. Vroeger waren er hier Fransen op het eiland en daar hadden de Cariebs spijt van en toen gingen ze vechten en werd het een veldslag en toen pleegden heel veel Cariebs zelfmoord door van de heuvel in het water te springen.
Niet zo fijn verhaal. Maar we praten over het jaartal 1651. Daarna naar een cacao-boon fabriek.
Belmont Estate. Een volledig gerestaureerd familie bedrijf, nog steeds in werking. Het is niet gek dat chocolade zo duur is, het is allemaal handwerk. Evenals de cashew noot trouwens. Die mijn waardering ook wel kan verdragen. Hmmmmmmm, jammie. Daar hebben we ook een heerlijke lunch gehad. Toen weer in het busje naar een supermooi strand voor een duik. Mooi!
Toen naar een zoetwatervulkaan meer op ca. 600 meter hoogte en daar was het eigenlijk best fris. Toen weer naar beneden en hebben een paar van ons zich laten afzetten bij de supermarkt om nog wat boodschapjes in te slaan. Bij terugkomst in de "big fish" bleek het happy hour en die lieten we ons nog even goed smaken. Ook hebben wij ons weer verenigd met Martha en Kees van de grote Pjotter. Goed om hen ook weer te zien al gaan zij morgen ook weer door. Wij blijven hier nog een paar dagen om school te doen, te klussen en Daan zich te buiten laten gaan bij de Chandler en dat terwijl het nog lang geen sinterklaas is...........

1 opmerking:

Unknown zei

Duidelijk is de verveling nog niet toegeslagen ;)
Doe Jimmy de groeten. Is dat zijn echte naam of een artiestennaam ;)