dinsdag 12 januari 2010

Aangekomen in Tobago

Vanmorgen vroeg na een supersnelle nacht met weer heel veel wind en ook een flinke regenbui zijn we vanmorgen vroeg aangekomen in Tobago. Ein-de-lijk aan de overkant!
Eindelijk zijn we in de Carieb en hier deden we het voor. We moesten zelfs zeil minderen om niet te vroeg aan te komen, want anders zou het nog donker zijn en zouden we niet kunnen zien waar we het anker uitgooien. Eenmaal geankerd zijn we nog 2 uurtjes slaap gaan inhalen (toch weer heel de nacht opgebleven) en begon voor ons de dag in de Carieb. Het is hier 5 uur vroeger dan in Nederland. Dat is even puzzelen wanneer we willen bellen met het thuisfront en niet gek als je ineens midden in de nacht een sms-je van ons krijgt!
Verder ben ik driftig aan het wassen geslagen en staat de watermaker (al is het voor de helft want de andere helft is kaduc) weer als vanouds te snorren! Daarna zijn we gaan inklaren met z'n allen. Dat was echt een makkie. Behalve dan dat we om half 8 waren aangekomen en we daar pas rond 13 uur waren! De volgende keer graag DIRECT komen melden alsublieft! Het is hier in Charlotteville (Jolan!) net een dorp, dus je bent er zo door heen. Het is hier lekker, super relaxed. Het is hier ook mooi. We liggen in een baai met helder water en bossen aan de rand. Het dorp is klein, maar gezellig en de mensen zijn zeer vriendelijk en kunnen heel lekker koken. Het wordt voor mij geen 10 kilo afvallen dit jaar. Het eten is steeds weer anders, maar super lekker. Vanmiddag zijn we eindelijk weer eens naar een strandje geweest. Ook ligt de Waterman hier in de baai. De catemaran van Henri en Akke met hun 2 dochters. Die kennen we ook al vanaf het begin en liggen zelfs in onze thuishaven, maar dat wisten we toen nog niet. Akke had verse tonijn, die we lekker bij de borrel hebben opgegeten. Het gaat druk worden in de Carieb al valt dat hier nog wel mee. Verderop schijnt dat ook minder aantrekkelijk te zijn, maar goed das voor later. Ook wil ik nog even zeggen dat Suriname echt een fantastische ervaring is geweest en super gezellig om dat samen met de Brandaan, Barbarossa en later ook de Jonathan A te hebben mogen meemaken. Maar heerlijk is het om nu weer met z'n vijven te zijn. Gelukkig hebben wij (nog steeds) het geluk dat er bij ons niet zo heel veel kapot is gegaan en wij niet in de reparatie hoeven te gaan. Al weet je nooit wat je boven het hoofd hangt. Ook hebben wij gehoord dat ook hier in de Carieb aan piraterij wordt gedaan. Afgelopen nacht is er een Duits zeiljacht door 8 bewapende mannen leeggeroofd. Het schip voer alleen en wordt door vissers opgemerkt dat het alleen vaart en zodoende gespot om te worden overvallen.
Het is dus niet zo heel erg dat we vanaf nu kortere stukjes varen en het wat drukker wordt. Helaas zijn daar dus ook een stelletje boeven onder. Veder was het vandaag ook een beetje een bezorgde dag voor mij want mijn zusje is wéér aan een (nek) hernia geopereerd en vanaf deze plaats wil ik zeggen dat ik heel veel aan haar denk en heel veel van haar hou en dat ik hoop dat het spoedig beter zal gaan.........

Geen opmerkingen: