donderdag 28 januari 2010

Nog steeds in Tyrrel Bay

En zo zitten we, ongepland, nog steeds in Tyrrel Bay op Carriacou. Niet dat het hier nou zo heel bijzonder is, maar het is wel erg relaxed en we hebben het denk ik gewoon nodig. Zoals Mo al aangaf in het vorige blog, ben je toch wel de hele dag bezig met alle 'gewone' beslommeringen. Tja, en dan wil je ook nog een stuk van het eiland zien, of doorvaren naar de volgende baai of eiland. Soms heb je daar gewoon de tijd niet voor, en dat is gelukkig ook niet erg. Eergister hebben we na school de Mangrove swamp bekeken hier in de baai. Met de bijboot erin varen en even rondkijken. Op zich wel bijzonder, maar er is ook weer niet al te veel te zien. Dat was de activiteit van de dag. We werden daarna, heel gezellig, uitgenodigd om bij Kees en Martha van de Pjotter te komen eten. Heel fijn om zo eens niet te hoeven koken, en een erg lekker Hollands maaltje.
Gister was het plan om even met de boot de baai uit te varen naar Sandy Island en Paradise Beach hier om de hoek. Deze doen beide hun naam eer aan, dus dat moeten we zien. Het was echter de hele dag regenachtig en bewolkt, en zelfs het paradijs ziet er dan minder aantrekkelijk uit. Dus na school hebben we lekker spelletjes gedaan. Zoals het hoort wint papa het spelletje monopolie.
Met de bewolking en regen kwam ook de wind en de golven. We lagen de eerste dagen erg rustig in de baai, maar gisteravond werd het toch wat al te gortig. Als je in de baai slipmatjes nodig hebt om je koffiekopje te laten staan, weet je dat je moet vertrekken. Eerst denk je dat het wel meevalt en we zijn zelfs gaan slapen, maar toen ik voor de derde keer over Mo heen rolde (ongewenst dit keer), zijn we maar gaan verkassen. Aan de andere kant van de baai is het gelukkig rustiger en hebben we lekker geslapen.
Vandaag lijkt het een beetje hetzelfde te worden. Het is nog steeds bewolkt (morgen beloven de gribfiles weer zonnig weer), dus we moeten het maar eens aankijken. Misschien moet het paradijs nog even wachten.
En zo wennen we misschien heel langzamerhand toch aan een wat ander ritme. En dat bevalt erg goed.

O ja, Mo is natuurlijk wel gewoon druk en heeft weer heel wat foto's op de site gezet.

Geen opmerkingen: