donderdag 20 augustus 2009

Rustig vaarwater

Wij zijn vertrokken uit La Coruna. Daar was het leuk, leuk omdat we goed aangekomen waren en we direct goed weer kregen. Inmiddels hadden we vanmorgen een drizzle of te wel een ouderwetse motregen, terwijl wij gehoord hebben dat Nederland, Frankrijk en zelfs midden Spanje een hittegolf doorstaat.
Maar erg is het niet, hooguit een beetje jammer.
Eergisteren zijn wij aangekomen in de 1e ria, de 1e baai en we zitten in Lage/Laxe/Laxus. Hoe het hier nu werkelijk heet, zijn we nog niet achter, maar het is een klein vissersdorp gelegen in de bergen.
Veel hebben we er echter nog niet van gezien. We zijn veel op de boot en de kinderen spelen samen met Daniel monopoly, waarbij gek genoeg Daniel altijd wint! Het is goed toeven op de boot. Het waterlek is inmiddels deels verholpen (dank je wel, Henk) maar gek genoeg is het nog steeds een beetje nattig.
Ook hebben wij inmiddels een nieuwe kotterstag. Deze was afgebroken op de golf van Biskaje, zomaar, plotseling, we denken metaal moeheid en zijn blij dat we de rest van de verstaging wel nieuw hebben.
Wij hebben ons wel verbaasd, waarom we eigenlijk de kotterstag niet hebben laten vernieuwen, maar ja, dat is altijd achteraf. Het had wel wat voeten in de aarde, want Daan moest daarvoor hoog de mast in en toen we een nieuwe hadden, die weer hoog in de mast bevestigd was, was ie tekort. Dus moest Daan weer de mast in,weer een nieuwe laten maken en hebben we nog geluk dat het allemaal zo 'vlotjes' ging. Gistermiddag hebben we op het strand gezeten met uitzicht op ons bootje. We vermaken ons wel. We hebben ons ook gerealiseerd dat als we niet waren vertrokken we afgelopen maandag weer hadden moeten beginnen.
En dat is wel een gekke gewaarwoording. Helaas hebben we nog steeds geen internet, dus de foto's laten nog even op aich wachten, evenals skype. Groeten, Monica

Geen opmerkingen: