vrijdag 28 augustus 2009

Portosin

We liggen al enige dagen in Portosin en genieten van het gemak van de haven. Electriciteit, het gemak van een echte wasmachine (echt een cadootje!) en het lopen naar de supermarkt, die je boodschappen ook nog eens bij de boot bezorgd en dat voor 1 euro!!!!! . De Brandaan wacht op een zeillat om de reis te kunnen vervolgen.Voorlopig zullen we nog even samen blijven want met de kindjes gaat het goed en wij vinden het ook wel erg gezellig. Verder is er veel wind voorspeld, windkracht 9 en hier in de haven is er een flinke 6 die je boot zo laat schommelen, dat je zomaar zeeziek in de haven kunt worden. Maar op zee wil je nu ook niet zitten! Dus wachten we nog maar af. Woensdag zijn we naar Santiago de Compostella gereist.
Eerst met de bus, daarna overstappen op de bus en vervolgens een flink eind lopen. Maar de kindjes hebben het erg goed gedaan. In Santiago staat een grote Kathedraal, waar je als je genoeg geduld hebt, lang genoeg in de rij kunt staan om daarna het gouden beeld van Jacob te kunnen omhelzen.
Gelukkig waren onze zonden als sneeuw voor de zon verdwenen, zodat deze behoefte voor ons niet zo urgent was. Verder zijn we weer met zijn allen. De Barbarossa en de Nebulae liggen hier ook. Het is erg gezellig. Voor Baaf is het ook wel weer leuk om met de wat oudere jongens op te trekken. Hij heeft gebasketbald en heeft er zelfs spierpijn van. Het wachten is nu op het afnemen van de wind zodat we waarschijnlijk over een dag of 2 weer wat kunnen gaan varen. School vordert gestaag. De eerste week zit erop en was best vermoeiend. En toch is het ook wel weer leuk!
Bij deze wil ik Christa van harte feliciteren met haar dochter! Tot later!!
Groetjes, Monica

Geen opmerkingen: