zondag 23 augustus 2009

Cabo Finisterre

Vandaag weer doorgetrokken vanuit Camarinas naar Cabo Finisterre. We hebben de kaap gerond en liggen nu in de baai er net achter.

Gister nog een lekker dagje strand, samen met de Brandaan. Er stond een stevige wind rondom de boot (tevens de reden om nog niet naar Finisterre te gaan), maar op het strand lagen we uit de wind en in de zon. Het blijft een mooie belevenis om vanuit je boot met je bijbootje het strand op te varen en dan lekker te luieren. 's-avonds met de Brandaantjes uit eten. Erg gezellig. Opvallend hoe goed we met elkaar kunnen opschieten en de kids ook. Komt natuurlijk door dezelfde ervaringen en omstandigheden, maar er is een leuke klik.
We beginnen nu ook langzamerhand aan school. Wat eerder dan gepland, maar dan hebben we later mogelijk wat meer tijd over. Een eerste proeflesje voor Floris en Katelijne. Vooral voor ons een goede proef, want we moeten onszelf wel degelijk de avond van te voren voorbereiden. Baaf zit ook nog wat te worstelen met de stof, want hij was maar liefst drie uur bezig met een lesje Engels. Het zal wel wennen zijn. Morgen beginnen we echt en dan maar eens kijken hoe het gaat.

Vandaag hadden we een rustig windje en de zee was ook redelijk. Althans, beter dan de vorige tocht. Een stukje van 25 mijl, dus een uurtje of 4-5 onderweg. Zo gaat het overigens de komende weken waarschijnlijk ook: een stukje van 20-30 mijl varen naar de volgende Ria en daar dan een paar dagen blijven. We begonnen met een mooi half windje, dus maar eens de windvaan uitproberen. Ging eerst wel goed, maar de wind zakte in en daar heeft de windvaan dan toch wat moeite mee. De koers was inmiddels zeer ruim, en dus goed voor de Parasailor. Een heel gedoe om hem weer omhoog te krijgen, want ik had alle lijnen opgeruimd. Stond-ie eindelijk, was de wind inmiddels zover ingezakt dat ook de Parasailor en niet veel meer mee kon. Goed voor de lichaamsbeweging, maar slecht voor het humeur. Op motor dus maar weer en 'lekker' rollen. Ter hoogte van de Cap worden we nog even getrakteerd op wat dolfijnen, maar deze groep was waarschijnlijk aan het eten, want ze kwamen alleen maar langszwemmen en gingen niet met ons mee. Ten slotte varen we om de kaap heen en steekt nota bene de wind weer op! Voor die laatste mijl hebben we hem dan ook niet meer nodig. Maar goed, we liggen hier heerlijk rustig voor een strandje en inmiddels is de wind ook gaan liggen. Morgen gaan we eerst school doen en morgenmiddag een stevige wandeling naar de beroemde vuurtoren.

Internet is ons in Camarinas niet gelukt, dus vandaar nog geen nieuwe foto's. Hopelijk hebben we binnenkort meer geluk.

Geen opmerkingen: