zondag 4 oktober 2009

Vila Real

Donderdagavond kwamen wij aan in de baai bij isha Culatra. Een enorme inham wat zich kenmerkt als soort van Waddengebied. Vrijdag hebben we daar gezwommen en het zandeilandje verkend. Allemaal kleine bungalowtjes en als je had gezegd, we zijn nu in de Carieb, hadden we het ook geloofd. Sommige van ons namen nog een duik in de Atlantisch Oceaan en na een koud biertje op een terrasje, togen we weer naar de boot. De volgende dag ( was het weekend, dus geen school) gingen we naar de overkant naar het stadje Al Hao. Helaas waren ze daar helemaal niet vriendelijk, maar we werden wel vriendelijk verzocht om weer te gaan. Er was geen plaats voor onze 3 boten in de haven. We varen deze week nog mee met de Brandaan en de Barbarossa. Okee, op naar het oude Faro. Maar Faro heeft geen haven, althans niet voor toeristen dus moesten we het anker op. Ook geen probleem, maar er was geen plaats om te ankeren. Dat is dus zo'n dag dat je van het kastje naar de muur en van de muur naar het kastje wordt gestuurd en waar echt he-le-maal niets aan is. Uiteindelijk hebben we het anker maar ergens uitgegooid en kwam alles toch nog goed toen de Brandaan met het lumineuze idee kwam om gezamelijk te gaan bbq-en. Leuk!!! Lekker!!!! De Brandaan had wel even stiekem aangelegd in Al Hao en allemaal bbq-spullen ingeslagen. Goed werk, Mira!
's Avonds hebben we dus heel lekker en heel gezellig op een wadstrandje gezeten en hebben de mannen, deeeeeeeeeeeeee mannen, een echt kwajongens kampvuur gestookt!!!!!!
De volgende dag weer redelijk op tijd op, want we gingen naar Vila Real. Dat ligt aan de Rio de Guadiana, de grensrivier tussen Portugal en Spanje. Daar zou de Barbarossa de ouders van Ellen ontmoeten ( en wij dus ook) en de ouders van Ellen zullen met hun meevaren naar Madeira.
Maar de Barbie moet nog flink aan de klus voor die tijd en wij zullen de komende dagen weer aan school, wassen, klussen aan de boot en supermarkt besteden. We zijn weer even onder de pannen zeg maar. Het was ook nog wel spannend om in deze haven aan te leggen, want er stond 1,5 knoop stroom en we hadden minimale ruimte om aan te leggen. Na een hoop vijven en zessen, een boos havenmeestertje, die de politie er wel bij zou halen........Waarom dan toch?????? lagen de 3 boten weer keurig in een rij! Over een paar dagen varen wij terug richting Lagos en gaan we papa Jochem plus familie ontmoeten en gaan we dat mooie stuk van Portugal zien.
En daar hebben we allemaal zin in!

Geen opmerkingen: