dinsdag 27 oktober 2009

Sale-Rabat

We liggen dus aan de kant van Sale in de haven! Das grappig want gisteren gingen wij eerst Sale verkennen. Alleen kent Sale geen toeristen, althans nog weinig, dus wij werden en voelden ons van alle kanten bekeken. Toch zijn de mensen erg vriendelijk op een snotjong na, wat met een steen naar Baaf gooide, maar volgens ons is dat toch echt om zijn aandacht te trekken! Hij werd gecorrigeerd door wat ouderlingen. Tja, dat hou je altijd wel! De Souk is echt geweldig. Zo'n overdekte market waar ze de nog levende kippen voor je ogen ontdoen van hun leven.......even ogen dicht jongens!!!! Koek, vlees, gehakt super vers op de toonbank zonder koeling, eieren, vis, pootjes van schaapjes, groente en fruit, kortom je kunt het zo gek niet bedenken! Ook buiten loop je door ieniemienie straatjes en verkopen ze van alles en nog wat! Het is geweldig! Toch durf ik nog geen foto's te maken. Ik heb heel erg het gevoel, dit is hun leven, hun terrein en daarbij voelt het alsof het wel mag maar dan moet ik er wel voor betalen! Dus nog maar even voorzichtig aan gedaan. Daan voor het eerst thee gedronken, mierzoete muntthee, maar alles went. Ik zat ook op het terras, maar dat voelt alsof ik er niet mag zitten, het is alleen voor de mannen. Toch zijn ze hier waanzinnig aan de weg aan het bouwen. Er komen zeker toeristenverblijven aan het strand (moet wel eerst het kerkhof weg) want ze zijn hier heel erg aan het bouwen. Helaas geen supermarkten, maar ik heb toch niets nodig (voorlopig)! Vandaag gingen wij met de watertaxi naar Rabat. Ook een belevenis, al is het maar de discussie over de prijs. Eerst naar de Medina, de oude binnenstad. Je merkt al wel dat Rabat toeristischer is. Het voelt wat losser allemaal.
Vanuit de medina zagen we, dat als we morgen Rabat rivier willen verlaten, het geen peuleschilletje zal zijn. De branding is hier heel heftig! Lekker theetje met stukje zoetigheid in "the garden"genuttigd en toen weer verder naar de souks van Rabat. Heerlijk gelunched voor heel erg weinig! Toen naar Chellah, de opgravingen. Een ruine van rond 1100. Met de taxi weliswaar en ook weer afdingen, pffffft!
Daarna naar de Hassan Tower. Het is allemaal erg mooi. Nu zijn we weer "thuis"en dat is lekker.
Even filmpje, wijntje, beetje bijkomen. Ik denk dat we ook vandaag weer vroeg naar bed gaan hahahahaha. Morgen gaan we verder naar El Jadida.

Geen opmerkingen: