zaterdag 19 december 2009

Zaterdag 19 december, dag 10 / 974 mijl afgelegd

Vanochtend vroeg hebben het half-way point gepasseerd! Op deze belangrijke psychologische mijlpaal hebben we op gepaste wijze geproost en een goede borrel aan Neptunus geschonken. Je moet zo'n god natuurlijk wel een beetje te vriend houden.
Overigens is Neptunus ons nu goed gezind. Het waait stevig en we maken daarmee weer goede voortgang. Een beetje hobbelig is het wel. We hadden gistermiddag weer de Parasailor opgezet, maar vannacht hebben we hem er toch maar afgehaald vanwege de stevige wind. Nu varen we weer met grootzeil en fok bak. Beiden wat gereefd om ze goed vlak te houden, anders krijg je een hoop geklapper.
Het vissen vangen lukt de laatste dagen niet meer zo goed. Ik denk dat de vissen wat uitgelaten zijn, want ze springen regelmatig uit het water. Maar bijten, ho maar. Ook zien we regelmatig een stevige, donkerblauwe vis (tonijn?) naast de boot zwemmen. Maar niet achter de boot, waar ons haakje zit! Helaas dus nog niet die lekkere verse tonijn, en moeten we ons behelpen met vlees uit blik, toch een beetje het dieptepunt wat je kunt bereiken op culinair gebied, al moet ik zeggen dat de kinderen het lekker vonden.
Boot en bemanning doen het goed. Het log (snelheidsmeter) loopt ook weer. Er zat waarschijnlijk iets in het wieltje, of er had een vis in gehapt (jongens, achter de boot hangt een heel lekker visje, daar moeten jullie in bijten). We hebben er een lijn langsgehaald en toen liep hij weer. Was overigens een goede om de windvaan eens uitgebreid te testen, en deze doet het gewoon erg goed. Om elektriciteit te sparen, varen we nu zo veel mogelijk met deze windvaan.
Mo en Baaf moesten even wennen aan het geschommel, maar dat is ook weer achter de rug. Mo is nog net geen wasjes aan het draaien, maar voor de rest gaat het hier prima.
We begrijpen uit de mails dat Nederland zich opmaakt voor een witte Kerst. Dat is natuurlijk toch wel weer erg bijzonder en we wensen iedereen een hele fijne Kerst. Wij denken nog niet echt veel aan Kerst. In je korte broek bij 30 graden heb ik daar ook nog wel wat problemen mee. We moeten overigens ergens op de boot nog een klein Kerstboompje hebben, maar waar ook alweer. Of we Kerst op zee vieren of dat we al zijn aangekomen moeten we nog even afwachten. Het zal er om spannen!

Geen opmerkingen: