zondag 6 december 2009

Sinterklaas en de rest van de mannen met baard

Vandaag stond toch echt in het teken van de Sint! Katelijne heeft een vriendinnetje gevonden op de Nederlandse Mjolnerboot. De Mjolner, Pjotter , Victory en Tangaroa liggen hier ook. Zij hebben vrijwel allemaal kleine kindertjes en hadden met elkaar een kinderdagje georganiseerd inclusief smink, pietenpetjes, poppenkast, pannekoeken, cadootjes verstoppen, een ECHTE piet en noem maar op! Katelijne was ook uitgenodigd en vond het he-le-maal geweldig! Het was ook helemaal geweldig. Helaas geloven onze andere kindertjes niet meer volledig in de goed heilig man, maar des te meer in hun papa en mama en waren helemaal hyper. Hij zou toch wel komen?
Nou Daniel en ik zijn de hele dag bezig geweest met cadootjes inpakken, rijmen maken, cadootjes verstoppen en pepernoten bakken, die dit keer wel gelukt waren. Jammie!!!!! Inmiddels is de hele boot weer volgeladen met Lego, Playmobiel, Kapla en Barbie. Bedankt Sint!
Zoals eerder geschreven zijn wij vrijdagochtend om half 5 na 6 dagen varen, aangekomen hier in Mindelo. Spannend om een vreemde haven in het donker aan te varen, maar het was gelukt.
We werden ook nog getrakteerd op zoeklampen en fluitjes, waarvan wij dachten dat het de politie was, waar wij ons eerst zouden moeten melden ofzo. Dit was in Marokko het geval, maar hadden wij niet hier op de Kaapverden verwacht. We hebben het maar gehouden op een warm welkom van aangeschoten medereizigers. In de loop van de morgen kwamen daar ook de Brandaan en de Barbarossa aangevaren en het was erg leuk om elkaar weer te zien. Het voelde goed! Helaas heeft de Barbarossa een hele nare ervaring achter de rug. Zij zijn in de nacht van hun anker afgeschoten en zijn zonder dit te merken naar de rotsen en branding afgedreven. Pas toen de kiel over de rotsen schuurde, werden zij wakker en ze hebben zo ongelovelijk veel geluk gehad, het water kwam al binnen en een golf later hadden ze zo op de rotsen gesmeten kunnen worden......... Vandaag is er een schade expert langsgeweest. De schade lijkt mee te vallen, maar moet wel gemaakt. Helaas kan dat niet hier in Mindelo. De vraag is nu of ze permissie krijgen tot uitstel en of ze Suriname nog kunnen aandoen of dat ze direct naar Trinidad in de Carieb moeten varen. Wij gaan dit afwachten. We hadden gehoopt met een heleboel Nederlandse boten in Suriname oud en nieuw te zullen vieren, maar misschien moeten de plannen gewijzigd worden.
Verder hadden we gehoopt en gedacht hier een supergoede internet verbinding te hebben, maar helaas blijkt het tegendeel waar. Skypen is helaas geen optie!

Geen opmerkingen: