zaterdag 12 december 2009

Zaterdag 12 december, dag 3 / 243 mijl afgelegd

We zijn inmiddels alweer bijna 2 keer 24 uur op zee en inmiddels zit de snelheid er goed in! We varen sinds gisterochtend met de Parasailor op en zijn zo ook de nacht doorgegaan. De wind is heerlijk constant, tussen 15 en 20 knopen (4-5 Bft) en komt van schuin achter aan. De boot loopt nu met ca 7 knopen, en dat is erg snel. De afgelopen 24 uur hebben we 144 mijl afgelegd! Zo hopen we de hele overtocht te kunnen doen. Verder is het warm, maar niet ondragelijk. Mo heeft een laken aan de giek gebonden voor wat extra schaduw en dat is wel lekker.
Met de bemanning gaat het goed. We zijn allemaal goed ingeslingerd en zelfs Baaf heeft al wat lesjes school gedaan. Alles gaat natuurlijk wel wat langzamer en we zitten en lezen veel en de kids hangen veel op de bank met de Nintendo.
Het meegebrachte brood is nu op, dus morgen gaan we weer zelf brood bakken. Vanmiddag ook weer eens een lijntje uitgooien, want we moeten ook nog die tonijn van 5 kilo zien te verschalken!

2 opmerkingen:

Unknown zei

hoi hoi,

nou hier is het best wel koud, zeg maar een extra onderbroek/borstrok, maar binnen gelukkig wel warm. Vanavond gezellig gegeten met'de buren', heel gezellig. Ik moest alleen wat eerder weg want Jiske is ziek. De rest heeft het nu nog steeds gezellig, maar goed, ik zat toch niet meer rustig. Hoop dat de wind zo lekker met jullie mee blijft waaien!

dikke zoen voor jullie allemaal, Anouk

ps wow ik heb wel een hele leuke woordverificatie nu!

Unknown zei

Super die blogjes en dat het zelfs midden op zee werkt; petje af. We duimen dat de tonijn snel langs komt bij jullie.
Gisteren gezellig met de club gegeten. Eten was top en gezelligheid nog topperder. Helaas of glaasje teveel gedronken of iets tegen mijn dieet gegeten; met jicht opgestaan vanmorgen.... Hopen dat de pillen snel aanslaan.