zaterdag 22 mei 2010

Jost van Dijcke

Van Trellis Bay voeren we naar Jost van Dijcke, little Jost van Dijcke, Diamond Cay. In het kanaaltje er naartoe kwamen we onze "oude" vrienden de "Whistling Maid" tegen. Een beetje zwaaien, toeteren, schreeuwen en wat marifoon gebruik, zeiden we elkaar gedag, hoopten we elkaar nog een keer tegen te komen en zullen we elkaar wel op de Azoren zien. Dat was leuk!
In Diamond Cay is "The Bubbly" pool. Een natuurbadje wat zich steeds weer vult met opkomend water uit de zee. De wandeling er naar toe was ook een beleving, vooral op de weg terug met alle muggen en sand-fly's in de mangroves. Maar ook leuk om weer gedaan te hebben, dus die kan ook afgevinkt worden. Daarna naar einde baai, Sandy Spit. Een grote zandberg in het water met 2 boompjes en een grote struik erop! Mooi snorkelen ook weer. We lagen er samen met een klein vissersbootje en 1 catamaran. Maar toen we de volgende morgen wakker werden lagen we al met 8!!!!! Let wel: we staan om 8.00 uur op!!! Wat doen die Amerikanen zo vroeg al op? Die zijn 's morgens om 6.00 uur al aan het varen, bang om geen mooring te hebben als ze ergens aankomen. Het gekke is, ze varen ook altijd einde middag weer weg, dus waar ze dan de nacht doorbrengen is ons een raadsel. Wij hebben die drive niet zo. Wij ankeren op lekker rustig plekje en vooralsnog gaat dat goed. Na het ontbijt naar de zandberg gesnorkeld en rondje eiland gelopen. Dat was 5 minuten werk! Daarna Katelijne getoetst en op 1 na, is zij ook bijna klaar.
Moeten nu nog 1 kern van taal doen en dan begint de grote vakantie. Floris is al klaar, hij heeft al vakantie en dat komt goed uit, want wij hebben gehoord dat juf Marije is bevallen van zoon David en willen haar via deze site van harte feliciteren! Lieve juf, bij deze! Daarna zijn we 3 mijl verder gevaren naar White Bay. Daar staat de Soggy Dollar Bar en hebben we de beruchte painkiller gedronken. Afvinken! Morgen gaan we naar Great Harbour, daar staat Foxy en kunnen we hopelijk genieten van een BBQ-buffet met life-muziek. Ja, hier op Jost van Dijcke is het party-time en dat kunnen we goed gebruiken, want na de pinksteren gooien we de boot vol met diesel en boodschappen (take as much fuel en water with you, as you can carry) want dan vertekken we naar Bermuda!

Geen opmerkingen: