dinsdag 4 mei 2010

En weer Simson Bay!

Terwijl Daniel de watermaker aan het inbouwen is, zit ik hier te zweten en te puffen boven ons, eindelijk weer eens (gratis) internet! Wat een langer antennetje al niet voor wonderen uithaalt!
Vanaf Sint Bart zijn we naar de overkant, St Maarten gevaren en daar hebben we ons afgelopen zaterdag weer ingeklaard in de Franse kant, Oysterpond. Ik vond het daar niet zo mooi, we konden daar ook niet zwemmen, was soort van ingebouwd baaitje en dus gingen we weer anker op en verder richting Isle Pinel. Dat waren we toch al van plan. Moeilijk invaren, ondiep ook, maar het lukte! We hebben daar gezwommen en gesnorkeld, totdat we plots verrast werden door een ontzettend grote barracuda. Dat zwemt toch minder prettig kan ik je vertellen. Je kon ook precies zien waar het beest zich bevond, want dan begon er weer een andere boot of catamaran te gillen!
Isle Pinel was toch weer even lekker bijkomen. We hebben school gedaan en heerlijk gelunched in de Yellow Beach Bar op het eiland. Daan had kreeft gekozen en hij mocht zelf de nog levende kreeft uitzoeken en vasthouden, waarna hij even later op zijn bord belandde. Verser kan niet!
Daarna klein wandelingetje en de volgende dag weer terug richting Philipsburg. Daar wilden we de schroefas, die behoorlijk wat water lekte, weer repareren. Jack van de Modesty ging ons helpen. Dat was heel erg fijn, want Jack heeft er verstand van en na een uurtje was het dan ook weer gepiept. Bleek dat Daan oud "vetkoord" had gekocht in Portugal en dat sloot niet meer zo goed af. Maar ja, als je dat niet weet?????? Hier dus nieuw vetkoord gekocht en ja, dan kun je wel zien dat dat andere stuk oud was.........dus dat was ook weer verholpen. Helaas waren daar nog niet de nieuwe onderdelen van de watermaker dus konden we nog niet richting Simpson Bay. We hebben samen een fantastische maaltijd bereid met de Modesty en heerlijk samen gegeten, wat later bleek , ons afscheidsmaal was......Vanmorgen kwam het goede nieuws dat de onderdelen waren aangekomen en ook al waren ingebouwd! Dus na een laatste kop koffie en een traantje namen we afscheid van de Modesty en liggen we nu in Simpson Bay. De watermaker zit erin, maar.........hij wil ook niet meer stoppen!!!! Hebben wij weer! Dus nu moeten we toch weer wachten op de service meneer, Jan Zwiers, die toch ook weer tijd moet zien vrij te maken om naar onze watermaker te komen kijken. Het plan om vanavond naar d BVI's te vertrekken staat nog steeds, want daar gaan we ook de Jonathan weer zien en dat vinden we allemaal heel erg leuk!

Geen opmerkingen: