vrijdag 27 november 2009

Morgen vertrek......

We gaan morgen vertrekken en ik ben er klaar voor, ben ook wel beetje zenuwachtig, nou ja, een gezonde spanning eigenlijk, want je gaat iets doen, wat je nooit meer in je hele leven vergeet en wat toch wel heel erg bijzonder is.......dus die ballen in je buik zijn volgens mij helemaal niet bijzonder, die horen er gewoon bij!
Deze week zijn we een beetje bijgekomen op La Gomera. Moesten weer wennen aan het feit dat alles westers is, iedereen gewoon weer Engels praat of iets anders verstaanbaars en dat je "gewoon" weer alles kunt kopen in de winkel. Wat een bijzonderheid eigenlijk! Schoolwerk is opgevijzeld, want dat zal wel even wat minder worden de komende weken, wasjes gedaan en we zijn zelfs met z'n allen tegelijk naar de kapper geweest! Top! Was hard nodig! Ook hebben we weer eens een borrel gedronken met de Nebulae, die erg gezellig was. Vandaag hebben we een autootje gehuurd en zijn we het eiland over gecrost. Was leuk. Het is een leuk eiland. Bovenop een Nationaal Park met subtropisch klimaat. Dus onderin zijn de bergen kaal en onherbergzaam, maar hoe hoger je komt, hoe groener het wordt en kouder dat ook. Zoiets als 1 graad per 100 meter? Nou het scheelde uiteindelijk 10 graden met "beneden". Hebben ook nog in de zee gezwommen aan de andere kant van het eiland, tja je moet toch even voelen....... hahahahaha en we hebben nog een supergave wandeling gemaakt van dik een uur! Wandelen kun je hier trouwens als de beste. Supergoed georganiseerd en de moeite waard om voor terug te komen! En nu de laatste klusjes.....
Die klusjeslijst is er ook eentje die nooit korter zal worden, maar we doen ons best en denken dat we alles onder controle hebben. Vandaag is de Nebulae uitgevaren naar de Carieb. Erg spannend, 3 weken op zee, dus toi toi toi en behouden vaart......
Wij morgen en we hopen dat we volgende week op het hoofdeiland van de Kaapverden aankomen. De Brandaan en de Barbarossa komen morgen aan op Sal, een van de kleinere eilanden en we hopen elkaar volgende week in Mindelo te treffen. Op de Kaapverden heerst de denque-mug. Ook weer zo eentje, die je liever niet tegen hoopt te komen, maar het schijnt op Mindelo mee te vallen. Van de Kaapverden zullen we naar wellicht Suriname varen......helemaal zeker zijn we nog steeds niet, maar hangt ook af of we kunnen aanhaken bij Brandaan en Barbarossa. Dan zijn we misschien op tijd om samen oud en nieuw in Suriname te kunnen vieren, maar moeten we wel weer ons best doen met varen! Iedereen mag gerust een berichtje achterlaten in het gastenboek of een reactie plaatsen op het blog, dat vinden wij helemaal niet erg, vinden wij heel erg leuk en het is helemaal niet erg als iedereen dat leest!!!!!!
Want wij gaan nu weg en zullen pas over 3 weken of langer weer internet op kunnen. Wij hopen dat alles en iedereen goed gaat! Wel zullen wij zelf berichtjes kunnen plaatsen via de SSB radio.

1 opmerking:

Unknown zei

Dag bemanning van de Valentijn. Op verzoek een berichtje. Ik ben echt verbaasd over de frequentie waarmee jullie de blog bijwerken. Wij lezen ze allemaal. Maar je weet hoe het met ons gaat; rennen werken kindertaxi etc. Jullie berichten poppen vaak 's-ochtends op onze computer. Dan is het snel scannen; met elkaar bepraten en wegwezen in het logistieke circus wat wij achterblijvers hebben ;)

Ik wens jullie een super easy trip naar de Kaapverden en ja... ik ben best een beetje jaloers. Wat een ervaringen allemaal.

Nu moet ik aan de slag voor de surprises en de goed heiligman helpen. Yep dat gaat ook door. Voor kerst ga ik naar China voor fabriek bezoek. Ook spannend.

Goede reis