zondag 7 februari 2010

Canouan, Charlestown Bay

Ik heb de Tobago Cays in mijn hart gesloten! Mijn hemel wat was het daar mooi!!!! Echt het mooiste tot nu toe en ooit gezien! Dat blauwe water, zo helder en dat dan de schildpadden tussen de boten doorzwemmen. Ik heb al gevraagd of we daar nog een dagje terug kunnen komen, maar we moeten eerst even de reparatie van de dynamo afwachten. Die willen we volgende week op St. Vincent laten uitvoeren als mogelijk en nog noodzakelijk is. Toch gaan we ook door. Van Salt Whistle Bay naar nu weer Charlestown Bay en een eiland verder. Helaas zijn er hier geen boat-boys die 's morgens met verse baquettes langs komen varen! We varen nog steeds op met de Jonathan, erg gezellig en soms zo gezellig dat we nu de borrel maar een soort van halt hebben toegeroepen!!! Na de verjaardagen van Daan ( Valentijn) en Luuk ( Jonathan) doen we het nu even rustig aan. Met Monica van de Jonathan ben ik het dorpje gaan verkennen al gingen we eigenlijk op zoek naar een supermarkt! En weer hebben ze hier eigenlijk niets. De mensen zijn erg vriendelijk maar zijn arm. We spraken een mevrouw van het eiland en er heerst hier grote droogte. Dry season, zei ze. Met als grootste probleem dat de mensen zelf geen water hebben! Nou ik weet nu ongeveer wat het is als je geen water hebt, maar als je standaard geen water hebt, mijn hemel, hoe zou dat moeten? Gelukkig konden we nog wat aan etenswaren inslaan en aan de reizigers voor ons weten we af te leiden ( we krijgen we daar ook mailtjes over hahaha) dat Martinique weer van alles heeft! Joehoeeeeeeeee, ik kijk er naar uit! Inmiddels liggen we hier ook weer voor een resort. Het resort is echt schitterend en we hebben ons laten vertellen dat de rijke Amerikanen hier veel geld voor neerleggen. Een huisje kost tussen de 500 en 1000 us dollars per nacht! En wij liggen hier gewoon gratis! Ik kan me voorstellen dat men over een tijdje ook ankergeld komt ophalen en we zouden het nog betalen ook. Er liggen ook moorings in het water die 40 ec (eastern caribian) dollars kosten. Dat is ongeveer 11 euro. Maar ja, als je niet zo'n mooring oppakt en gewoon je anker uitgooit, kost het je niets, dus ja, de keuze is snel gemaakt! Toch zullen we er niet aan ontkomen, want we willen ook naar Mustique. Dat is het eiland van de rijke stinkerds en verplichten ze je, voor 3 nachten 100 us dollars te betalen. Oftewel, zo'n 200 ec. We gaan het zien! Helaas hebben we afgelopen week ook te horen gekregen dat het Bart en Dominique waarschijnlijk niet gaat lukken om ons op te zoeken in de Carieb. We vinden dit verschrikkelijk jammer, maar begrijpen het ingrijpende besluit.
Voor ons betekent dit besluit dat we ineens een soort van andere planning kunnen hanteren.
We kunnen naar de BVI's (British Virgin Islands) naar de Bahama's, misschien wel naar Cuba of Florida. Keuze te over. Zo proberen we van dit jammerlijke bericht toch nog iets te maken. Maar wat nou te kiezen? Ach, voorlopig vermaken wij ons hier ook prima, blijven we nog even samen met de Jonathan en verkennen de Carieb op ons gemakkie........

3 opmerkingen:

J. Saturnus zei

Op Martinique is inderdaad alles te krijgen, maar het is Frans, met europese prijzen. We missen de echte charme van de zuidelijke Carieb. Blijf zolang mogelijk in het zuiden! Bequia vonden we heel mooi, en op St. Lucia is ook alles te krijgen. Daar hebben we bij de "Volvo dealer" onze dynamo laten repareren.

Nebulae

Unknown zei

Helaas vinden wij het ook erg jammer dat we niet een heel klein stukje in jullie reis mee mogen maken....
We lezen het verslag maar volop!
Liefs Dominique

J. Saturnus zei

Oh ja, Mustique is 50US, voor drie dagen. Belsist een "mule" huren, dat is heel gaaf.
Nebulae