maandag 26 juli 2010

Fowey

Van Falmouth zijn we naar Fowey gevaren. Een grijze bewolkte dag en bij aankomst alleen maar regen. Bah, bah, we zijn in Engeland. Onderweg wel verscheidene makreeltjes gevangen, maar omdat we eigenlijk die joekels van vissen gewend zijn, vloog de een na de andere van de haak.
We moeten weer even het ritme te pakken zien te krijgen. Baaf zou ze ook voor mij schoonmaken, maar dit klusje durfde hij toch niet zonder zijn hele dikke vissershandschoenen. Kleine held! Fowey is een leuk plaatsje! We liggen samen met de Barbarossa aan 1 mooring en het is op het water bijzonder bedrijvig. Het dorpje is klein en behoorlijk toeristisch. Maar de winkeltjes zijn weer fantastisch, typische Engelse snuisterijtjes en ik kan mijn hart weer ophalen!
Morgen gaan we door naar Salcombe, dat is 36 mijl varen en willen we het tij mee hebben dan moeten we lichtelijk vroeg weg! We zijn weer in de landen van de stroming en het tij en hebben dus weer rekening te houden met tijd! En dat terwijl we al een jaar lang geen horloge meer om hebben...........Kon het maar altijd zo blijven............

Geen opmerkingen: