woensdag 7 juli 2010

Angra do Heroísmo

En ja, we liggen er nog steeds! Het voetbal wordt ook steeds leuker om naar te kijken! We kunnen hier in het café-restaurant van de marina kijken en hebben het erg goed naar onze zin. Het plaatsje is ook leuk om doorheen te lopen en nog leuker om eindelijk weer eens wat leuke winkels in te stappen. Daarbij kun je overal een kopje koffie drinken of eens lekker en goedkoop uiteten gaan. Toch wreekt zich dat uiteten wel en moet er ook nodig weer eens wat aan de calorie verbranding gedaan worden. Ik ben ijverig aan het hardlopen begonnen. Het was geen keuze, ik moest wel! Helaas is het weer niet al te best, het is miezerig, druilerig maar gelukkig doet het niets af aan het vakantiegevoel. De tijd vliegt! Nu Nederland alweer gewonnen heeft blijven wij alweer liggen. Ik heb ons nu al 2 keer klaargemaakt voor vertrek ( wassen, poetsen, boodschappen gedaan) maar we krijgen nog een herkansing! We blijven tot en met de finale, we zullen het niet zo uitbundig kunnen vieren als de halve finale want we willen de volgende dag vertrekken. Maar goed, dat hangt natuurlijk ook wel weer van het weer af!
Inmiddels hebben we ook het eiland verkend. We hebben een autootje gehuurd en zijn naar het midden van het eiland afgereisd. Dan praat je over een half uurtje rijden. Daar waren grotten te zien en hebben we een prachtige uitputtende wandeling gemaakt. Dat was super: erg mooie natuur en een afwisselende tocht met klauteren over rotsen en kruipen door de struiken. Het kostte Daniel zijn bergschoenen, want na een half uurtje liet de zool los van de ene schoen en na nog een half uur de andere. De tweede grot betrof een vulkaan uitbarsting en is de enige in de hele wereld die je van binnen kunt bezichtigen. Machtig mooi ook weer. Dat je in de krater staat en naar boven door de "schoorsteen" naar buiten kunt kijken. Verder een enorme ruimte die ze de katedraal noemen (en daar ook op lijkt) en een onderaarts meertje. Moe maar voldaan konden wij in de haven gewoon weer aanschuiven bij de borrel samen met Barbarossa en Brandaan.
Afgelopen zondag heeft Daniel zich bezig gehouden met een stier. Dat wil zeggen hier in Portugal en met name op de Azoren is er vrijwel dagelijks ergens op het eiland een evenement met een stier. Dan sluit men een straat af en laat men daar een stier doorheen hollen. Het publiek heeft zich verschansd ergens daar waar de stier niet bij kan komen, maar de echte durfallen staan natuurlijk gewoon op straat! De stier rent achter ze aan en de durfallen rennen weg. Erg grappig en spannend om naar te kijken en voor onze mannen (die ook de straat op wilden) steeg het adrenaline gehalte tot ongekende hoogtes. Helaas kwam Daniel ten val en schaafde zich op de rechterkant van zijn hemelse lichaam. Maar goed het was wel heel erg spannend.

Geen opmerkingen: