dinsdag 22 september 2009

Figueirda da Foz

Heeft iedereen goed gelezen dat Mo het vorige blogje van midden op zee heeft verstuurd! Monica was op een gegeven moment een tijdje in de kajuit, en was dus doodleuk een blogje aan het typen op de computer! Niks zeeziekte, niks gammel op het dek liggen. En dat terwijl er toch best wel een deining stond van schuin achter en met weinig wind ga je dan lekker rollen. Maar het meest ideale is dan dat die schat ook nog eieren is gaan bakken voor de lunch! Vanuit een klein beetje egoisme is dat toch ook wel een erg belangrijke plus.

Vandaag dan een dagje in Figueira da Foz, zoals je op de positie pagina hebt kunnen zien. School was weer begonnen en de kinderen hebben goed hun best gedaan. We hadden dan ook al een paar dagen niets gedaan en met name Baaf moest weer wat in gaan halen. Hij heeft er flink de sokken ingezet en heeft 4 lessen wiskunde, 2 lessen nederlands en een les engels achter de kiezen. Petje af. Floris en Katelijne gaan ook lekker. Je merkt dat een beetje concentratie bij hen een wereld van verschil betekent in hoe ze het doen. Katelijne kon vandaag beginnen met de nieuwe boekjes van kern 2, die in Bayona waren aangekomen, dus dat komt meteen goed van pas.

Ik kon me na school gaan storten op een lekker fris klusje: het toilet servicen. Dat betekent het pompsysteem helemaal openhalen en de rubber onderdelen vervangen. Het trekt nu weer lekker door zullen we maar zeggen en de rest vergeten we snel. Ik moet alleen wel weer ergens een nieuw service-setje op de kop zien te tikken.

Ondertussen is het weer ook weer aardig opgeknapt. Vanaf Bayona hadden we vrij koel weer. Nog net wel korte broek, maar 's-avonds zeker een trui aan. Vanmiddag werd het hier weer goed warm en de kinderen hebben nog even achter de boot een duik genomen. Mo had een flinke kluif aan de was, maar we zijn er achter gekomen dat onze "Wonderwash" (hand wasmachine) een beter resultaat oplevert dan menig wasmachine, en zeker beter dan de wasserette van Bayona. Ik ben in de tussentijd op zoek gegaan naar internet. Er zou in de haven een wifi netje moeten zijn, maar die doet het niet, dus wederom geen internet. Wel een goede viswinkel, en ik kon de verleiding van een paar mooie haakjes niet weerstaan. De mooiste die we nu hebben is goudkleurige nep-vis van ca 15 cm. Als de dorades net zo onder de indruk zijn als ik, dan eten we heel wat dorades komend jaar. Maar goed, dit alles ter compensatie van de geringe vangst tot nu toe (1 makreel).

Na deze klusjes met z'n allen even het stadje ingelopen om te kijken of we nog ergens een internet cafeetje tegen zouden komen. Wel een cafeetje, maar geen internet, dus dat geeft dan ook weer wat rust. Vervolgens liepen we langs een kapper, dus die koe hebben Floris (onder protest) en ik bij de hoorns gevat en we hebben ons goed laten kortwieken. Mo ging ondertussen, efficient als ze is, even bij de supermarkt langs. Gelukkig op tijd terug om mijn aanwijzingen voor Floris' kapsel ("egual to you?", "Si, si") in goede banen te leiden.

Kortom, weer een lekker dagje aanrommelen. De komende dagen is het plan om 's-ochtends school te doen en dan 's-middags een stukje verder te trekken. De havens liggen zo'n beetje 30 mijl uit elkaar, dus dat is met 5-6 uur varen te doen. Ik ben benieuwd naar Mo's culinaire uitspattingen onderweg.

Geen opmerkingen: