woensdag 27 mei 2009

Hemelvaart

Woensdagmiddag al naar de boot gegaan. Daan en ik kwamen vrijwel tegelijkertijd aan. Ik was er dan ook wel klaar mee. Kindjes vrij en druk en de hele ochtend besteed aan stad, Sint Jans en paspoorten halen. Geen wonder dat ze daar iebelig van werden.Lekker aan de borrel en wat knap je daar dan weer van op! Boot, borrel en elkaar. Te laat, teveel en naar bed.
Donderdagmorgen wekkertje om 7, klokslag 8 voor Appie. Helaas Hemelvaart, dus gesloten. Geen brood, grrrrrrr. Wat nu? Even langs Flevo Marina varen voor hele HELE verse pistoletjes hmmmmmm, jammie, zo lekker! Plan was om van Lelystad naar Vlieland te varen, maar dat was net 1 brug te ver. Er stond vanmorgen weinig wind, maar later stond stond er een dikke 5.
De hydrovane uitgeprobeerd, maar werkte helaas nog niet zoals we wilden......of kwam dat omdat we plots moesten uitwijken voor het wedstrijdveld?????? Gevaren tot Makkum en van de kindjes hoeven we niet meer weg! Heerlijk aan de borrel!
Zaterdag 23 mei, nou in een paar dagen kun je heel veel doen, ik snap niet waarom wij onze rust niet pakken, maar waarschijnlijk zit dat er gewoon niet in. Met de wekker op! Klein stukje naar de Lorentz sluis, in de regen. Sluis ging goed, alleen kregen we de huishoudelijke mededeling mee, dat Terschellinghaven gesloten was vanwege wedstrijd skutsjes Terschelling-Harlingen. Dus met pijn in mijn buik richting Vlieland. (dan maak ik me druk dat Vlieland haven ws wel vol zal zitten....) En eindelijk aangekomen, was ie dan ook hartstikke vol; dubbel rode vlag!!!!
Er lagen wel 15 tot 20 boten te wachten. Dus twijfel, twijfel, wat te doen? Wij voor anker, we moesten tenslotte nog oefenen. Daan met bijbootje, Baaf en Katelijne naar de haven voor boodschappen, lachen! Heerlijke stokbroodjes met kruidenboter, wijntje erbij hmmmmm.
Maar goed, het was wel hotseklotsen. Zullen we dan toch even de havenmeester aanroepen?
En tenslotte was er ook voor ons nog een plek en ook nog eens in een box. Wow, super!
Kindjes vonden het ook geweldig! Krabben vangen, in bijbootje rondtoeren, maar de haven was zo verschrikkelijk vol, echt enorm. Dus stukje gewandeld naar de uitkijktoren (foei Daniel) en toen richting dorp. Restaurantje de Wadden. Lekker gegeten, ook al ging er met de logistiek van alles mis. Alle mensen uit de haven zaten waarschijnlijk ook in het restaurantje, want het was he-le-maal vol. 21.00 uur thuis, kindjes doushen (zo makkelijk op de boot) Daan even werken, Mo even tukkie doen en om 23.15 uur spelletje Puerto Rico, ik heb giga verloren duuuuuuuh!
De volgende morgen, zaterdag, eindelijk uitgeslapen. Heb half uurtje hardgelopen op het mooiste eiland van de wereld en een duik genomen in een ijskoude zee. Kindjes nu op het strand aan het spelen en we hebben het mooiste weer van de wereld. We gaan ons weer klaar maken voor vertrek, half 4, grote terugreis voor de boeg, geen wind en lekker veel zon!
Nou eigenlijk hebben we alleen maar gemotord, in een super lekker zonnetje zijn we ook nog gewoon verbrand. Volgende keer zonnebrand inslaan! 18.00 uur bij de Boontjes, waar net genoeg water op stond om overheen te varen (getijde water) en we waren helaas niet de enige. De brug bij de Lorentzsluis ging net voor onze neus dicht. Op zich kwam dat goed uit, want toen konden we eten maken, het eten opeten, kindjes doushen en alles snel, snel. Toen we door de brug konden, mochten we niet mee met de 1e schutting, dus weer wachten.....uiteindelijk duurde dit grapje in totaal 2 uur.
Daan nog even een conference call in en Baaf en ik voeren met genua en motor de nacht in.......
(hele mooie zonsondergang) Afijn 22.00 uur was Daan weer klaar, kleintjes naar bed en om 22.30 voeren we Stavoren binnen, alwaar het druk, heel erg druk was. Zondag 24 mei, zusje jarig 40 jaar hieperdepiep!!!! Wederom mooi weer en op de parasailor terug. Het blijft wel erg spannend. Daan vindt het geweldig, van mij mag het wel iets minder druk zijn.......
Om half 12 weg en om half 5 voeren we weer Lelystadhaven binnen en zat het weekend er weer op! Nu is het weer verder met de klussen en het "to do"lijstje, wat maar niet af dreigt te komen en waarvan ik waarschijnlijk ook moet bedenken, dat ie gewoon niet afkomt ook.
En dan lezende op de andere sites gaat het toch ook weer kriebelen, moeten we dan toch niet ons huis verhuren? Zijn we wel goed verzekerd? Gisteren hebben we ook onze prikken gehaald,
a raison van 540 eurie, Wow! Dan heb je wel wat, want Daan, Floris en ik kregen er 3 en Baaf en Katelijne ieder 2. Nu maar hopen dat we er niet ziek van worden, al hebben we vandaag allemaal verschrikkelijke spierpijn!

Geen opmerkingen: