maandag 20 april 2009

Boot te water

Nou woensdag 8 april was het dan zover!!!! Boot te water.....
Daniel had donderdag 9 april vrij genomen, omdat de boot eigenlijk op de 9-de te water zou gaan, maar ineens moest alles snel snel en dat hebben we geweten ook! we waren er niet bij en hier en daar stond er nog wat open. De motorruimte was nog niet volledig ingericht om alweer te varen dus die pakte heel veel water. Ook bleek een nieuwe afsluiter, niet geheel waterdicht!
Dus ik moest eerst behoorlijk veel water opdweilen alvorens de boot weer redelijk toonbaar te maken. Maar goed, daarna is het leed dan ook weer snel geleden, want de motorruimte bleek niet lek en de afsluiter werd dezelfde dag nog gemaakt. Helaas moeten er nog wel heel veel klussen gedaan worden en dat terwijl we a.s weekend een week met vakantie willen gaan.
De nieuwe zeilen en de nieuwe verstaging zit erop! Vrijdag zijn we met zijn allen naar de boot gegaan en was het nog wel even klussen, maar zaterdag lag ze weer in de haven en zondag hebben we zelfs nog gezeild naar de nieuwe haven van Volendam. Erg specta is deze haven niet, maar wel geheel nieuw en leuk om even binnen te varen. De zeilen zijn fantastisch en we hadden heerlijk zeilweertje 2de paasdag. We hebben zelfs de parasailor nog even uitgeprobeerd, maar helaas verdween deze voor het grootste gedeelte achter het grootzeil zodat het weinig toegevoegde waarde bleek te hebben. Maar Daan wilde graag met zijn nieuwe speeltjes spelen en dat is dan ook gelukt! Het 1e mailtje vanaf de boot via de SSB radio is ook verzonden en ontvangen, dus het werkt! Jippieeeeeeee
Ook is Daniel langs de wereldschool gereden en heeft hij 2 dozen met boeken voor Baaf in ontvangst mogen nemen. Dat is nog een hele kluif. Vooral biologie is erg leuk, want daar moeten we ook nog een microscoop voor meenemen, duuuuuuh, hoe verzin je het!
We gaan dus maar kijken hoever we deze week komen en wie weet zit ineens de kaartplotter erin en kunnen we naar de Wadden......

NB: voor foto's zie http://picasaweb.google.com/MonicaDaniel86/BootTeWaterEnDopen

Geen opmerkingen: